Mikrobiológiai készítmények
Artis Pro
microbiologically
ecological
bio
A termék a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely a talajban a rovarok számára olyan életkörülményeket alakít ki, hogy mind a szaporodásuk, mind a károkozásuk a kezelést követően rövid időn belül megszűnik. Fonalférgekre, drótférgekre, pajorokra, tripszlárvákra és számos más talajban élő és ott károsító rovarra.
Minden kultúrában alkalmazható vetés, palántázás előtt a talajra permetezve. A permetezést követően be kell dolgozni vagy be kell öntözni, mert hatását a talajban fejti ki. Akár gyomirtással, egyéb kémiai rovarölő szerekkel, tápanyagokkal együtt is kijuttatható. 24-36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. Az Artis Pro nem hő- és fényérzékeny, a bedolgozás a legjobb biológiai hatás eléréséhez szükséges. A Biokontroll Nonprofit Kft. által biotermesztésben is engedélyezett termék.
Hatásmód

Az Artis® Pro a Beauveria bassiana gomba spóráit és konídiumait nagy mennyiségben tartalmazó készítmény. Ez a gombafaj nemzetközi tudományos adatok szerint a talajban a rovarok számára olyan életkörülményeket alakít ki, hogy mind a szaporodásuk, mind a károkozásuk a kezelést követően rövid időn belül megszűnik. Ilyen hatása van pl. a fonálféreg, a drótféreg, a pajor, a tripszlárva, valamint számos más talajban élő vagy ott károsító rovar esetében is. Az Artis® Pro termésnövelő anyagként van engedélyezve.

Összetevők

  • 1,5x108 CFU/g Beauveria bassiana gomba BOV1 (NCAIM 155/2012) törzse

Formuláció

  • nedvesíthető por (WP)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt

Kiszerelés

  • 20 g-os tasak, 100 g-os tasak, 1 kg-os zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Paprika, Paradicsom, Szamóca Talajkezelés Nincs korlátozva 15-30 g/10 l víz nk.* május - augusztus
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Keverhető talajjavító baktériumokkal, tápanyagokkal. Nem keverhető talajfertőtlenítésre használt gombaölő szerekkel és Trichoderma készítményekkel.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Igen

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

2 év (4 °C alatti hőmérsékleten)

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelölésköteles