A hosszan tartó virágzuhatag


Speciális tápanyag-összetétellel, megemelt káliummal a virágzás serkentésére.

A balkonnövényeinknek megújuló virágkoronájuk kineveléséhez a talajból könnyen és folyamatosan felvehető  magas, ugyanakkor speciális összetételű hatóanyag tartalomra van szükségük, mert a folyamatos virágzás és az erőteljes, gyors növekedési ciklusok egyaránt nagyon energiaigényes folyamatok.

A balkonládák virágföldjeinek ásványianyag szolgáltató képessége véges, tartalékiak gyorsan elhasználódnak, ezért nem képesek a teljes nyári vegetációt kiszolgálni.

A talajból kiürülő tápanyagok hiánya változatos tünetekkel jelentkezhet. Kálium hiány estén például először az alsó, öregebb levelek sárgulása, míg magnéziumhiány esetén leginkább a középső lombkoronaszint márványos elszíneződése tapasztalható. A felső, fiatal levelek fakulása a vashiány és a cink hiányára utalhat, míg a nitrogén hiánya általános fakulással, sárgulással veteti észre magát. Komplex tápanyaghiány esetén már az új hajtások is deformálódnak, és a virágzat is visszafejlődik.

 A Wuxal® Super Balkon rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható a virágos növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete. A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a balkonnövények ideális makro és mikroelem igényét, felvehető formában. A tápelemekkel jól ellátott virágos növények erőteljes gyökérzetet, vitális levélzetet és egész nyáron díszlő virágzatot fejlesztenek!

Hatásmechanizmus:
A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a Nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a Foszfor a gyökérzet és virágzat, valamint a termés fejlődését biztosítja, a Kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet fokozza, valamint elősegíti a megfelelő vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén pedig a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A vas és a mangán a virágos növények színképzése szempontjából a leginkább meghatározóak a mikroelemek közül.

A Wuxal Super Balkon speciális összetétele, a hozzáadott kálium még több virágot, az emelt mikroelemtartalom pedig még színesebb virágzuhatagot eredményez.

Balkonnövényeink megfelelő táplálásához készítsünk 0,2%-os oldatot, azaz adjunk 10 liter vízhez 20 ml (egy kupaknyi) tápanyagot, és ezzel öntözzük, be a növényeket.

 Kwizda Agro/Garden üzletág