• Főoldal
  • Hirek
  • A Wuxalm® Super- Az univerzális tápoldat, amely kertészkedésünket új szintre emeli

A Wuxalm® Super- Az univerzális tápoldat, amely kertészkedésünket új szintre emeli


Kertjeink, legyenek azok szabadkertek, balkonládák, olyan életterek, ahol a növények ápolása és gondozása nem csupán kötelesség, hanem igazi szenvedély is.

A rendszeres Wuxal® Super használat eredménye egy egészséges növényállomány, amely hatékonyabban gazdálkodik a vízzel. Az extra zöldítő hatás javítja a fotoszintetikus folyamatokat, miközben a harmonikus tápelem-ellátottság növeli a növények természetes ellenállóságát és segíti a teljes virágzat kialakulását. Az egyensúlyban lévő tápanyag összetétel, a rugalmas alkalmazhatóság mind-mind arra utalnak, hogy ez az univerzális tápoldat valóban kényelmes és megbízható választás a kertészkedéshez.

Miért a Wuxal® Super?

A kiemelkedően magas hatóanyagtartalma mellett fontos tulajdonsága az is, hogy a növények számára optimális tápanyagfelvételt tesz lehetővé. Képes enyhíteni az időjárás okozta károkat azzal, hogy megakadályozza a súlyos tápanyaghiányt.

Nitrogén (N) hiány esetén a levelek az erekkel együtt elsárgulnak,

Foszfor (P) hiány miatt az idősebb levelek sötétebbre színeződnek, és elvesztik fényüket.

Kálium (K) hiány kihat a növény vízháztartására, emiatt a növény levele lekókad, majd a levélhegyről, levélszélekről induló elhalások alakulhatnak ki.

Vas (Fe) hiány esetén lebomlik a klorofill a fiatal levelekben, a fiatal levelek egyre világosabbak lesznek, de ellentétben az N hiánnyal a levélerek zöldek maradnak.

Magnézium (Mg) a klorofil, a zöld szintest központi alkotóeleme, így hiánya esetén a levélzet márványos elszíneződése, majd elhalása tapasztalható. Jellemzően a középső levélemeleteken.

A Wuxal® Super (NPK 10-10-7,5 + mikroelemek) nem véletlenül a felhasználók által elismerten az egyik legkedveltebb univerzális öntöző- és levél trágya! Hatvan éves szakmai tapasztalatra alapozva alakították ki az összetételét. Kiegyenlítetten tartalmazza a makro- és mikroelemeket. A makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedésért és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, a termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza és elősegíti a helyes vízgazdálkodást is. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A vas és a mangán kertészeti szempontból a legmeghatározóbbak, fontosak a növény és a virágzat színének a kialakításába, tartósságában.

A Wuxal® Super nemcsak a növények egészségéért felel, hanem segít szabályozni a termés méretét és mennyiségét is. Az EDTA és más bioaktív anyagok segítik a tápanyagok optimális hasznosulását, ezáltal hozzájárulva a termések jobb minőségéhez. Ezek a termékek alkalmazkodnak a termőhely adottságaihoz, legyen az szabadkert, balkon vagy akár szobanövény. Az univerzális tápoldatok használata egyértelmű előnyt jelent a specifikus lombtrágyákhoz képest, minimalizálva a tápelemek túladagolásának kockázatát.