Extrán zöld örökzöldek


Extrán zöld örökzöldek

Speciális nitrogéntúlsúlyos összetételével támogatja a friss hajtások növekedését, színezettségét.

A tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint a kémhatásra (pH) és az ideális összetételű és harmonikusan felvehető  tápanyagtartalomra. A nitrogén, foszfor, kálium megfelelő arányú jelenléte mellett még fontosabb az azonnal felvehető, vagy könnyen mobilizálható mikroelem tartalom.

Ezek a kis mennyiségben jelenlévő elemek meghatározzák a levélzet ideális alaki fejlődését és nagy hatással vannak például a díszbogyók és hajtások színesedésére is. Hiányukban a levélzet deformálódik, megbarnul, elpereg.

A Wuxal® Super Örökzöld rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható az örökzöld növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete. A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a zöld növények ideális makro és mikroelem igényét, felvehető formában.

A tápelemekkel jól ellátott növény erőteljes gyökérzettel és egészséges, megújuló lombkoronával rendelkezik, amely maradéktalanul képes kinevelni a díszítőértékét adó terméseket is! A megfelelő tápelem feltöltés révén a téli időszak alatt jelentősen megnő a növények faggyal szembeni ellenálló képessége is!

Hatásmechanizmus
A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet, virágzat és a termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóképességet fokozza, valamint elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. Az örökzöldek esetében például az erőteljes mélyzöld színek kialakulásához a réz és a cink a két legmeghatározóbb fontosságú mikroelem.

A Wuxal Super Örökzöld speciális nitrogéntúlsúlyos összetételétől a kezelt növények még zöldebbek és dúsabbak, a magasabb mikroelemtartalom miatt hajtásaik, terméseik pedig még színesebbek lesznek.

Örökzöldjeink megfelelő táplálásához készítsünk 0,2%-os oldatot, azaz adjunk 10 liter vízhez 20 ml (egy kupaknyi) tápanyagot, és ezzel öntözzük, be a növényeket.

Kwizda Agro/Garden üzletág