• Főoldal
  • Hirek
  • Hatékony védekezés a rágó és szívókártevők ellen!

Hatékony védekezés a rágó és szívókártevők ellen!


Napjainkban a disznövények mellett szerencsére egyre több házikertben újra megjelennek a zöldségfélék is, (paradicsom, paprika, uborka, káposztafélék, stb.) amelyek a lombrágó hernyók, tripszek és a levéltetvek kedvelt tápnövényei. A kártételeiket sokszor csak későn vesszük észre, amikorra már akár jelentős lombvesztést vagy terméskárosítást okozhatnak. A zöldségfélék a környezeti feltételek, a termőhelyi adottságok és a megfelelő tápanyag- és vízellátás mellett a kártevők okozta stresszhatásokra is igen érzékeny növények, így a megtelepedő károsítók visszavetik őket a fejlődésben és könnyen elmaradhat a várva várt termés is!

A növényeinket csak korszerű formulációjú, gyors taglózó hatással és széles hatásspektrummal rendelkező rovarölőszerrel tudjuk hatékonyan megvédeni a kártevők ellen.

Deltam® rovarölő szer piretroid hatóanyaga azonnal taglóz!
Innovatív formulációjának köszönhetően egy korszerűbb és hatékonyabb megoldást nyújt, mert a lombozaton azonnal szétterülve egy filmszerű védőréteggel vonja be a teljes levélfelület. Ez a védőréteg extra áttapadó-képessége révén hatékonyan átkerül a rovarok testére is, így már egy alacsonyabb hatóanyagmennyiség mellet is jóval eredményesebbé válik a védekezés, és az átlagos piretroidokhoz képest nő a tartamhatás is!
Rendkívül széles körben használható hajtatott és szabadföldi zöldégnövényekben és disznövényekben egyaránt.

Gyakorlati tanácsok a felhasználáshoz:

1.    Virágzó kultúrákban, vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhetjük meg a védekezést és 23 óráig be kell fejeznünk.

2.    Lombrágó hernyók ellen a rajzásmegfigyelés alapján , az L1- L2 lárvastádiumban kell védekezni .

3.    Földibolhák elleni védekezésnél a fiatal leveleken észlelhető 1-2 rágásnyom a védekezési küszöbérték.

4.    Levéltetvek betelepedése esetében (sárga ragacsos lapos, vagy sárga tálas csapdázásra alapozottan)  még a kolóniák kialakulása előtt indokolt elkezdeni a kezelést, amelyet erős gradáció estén ismételni kell.

5.    Tripszek, lisztecskék ellen az első egyedek megjelenésekor már permetezni kell.