• Főoldal
  • Hirek
  • Hogyan érheted el, hogy egész nyáron pompázó muskátlik díszítsék otthonod?

Hogyan érheted el, hogy egész nyáron pompázó muskátlik díszítsék otthonod?


Szerencsére az ezer színben pompázó muskátli (Pelargonium) életben tartásához nem kell tapasztalt hobbikertésznek lenni, így tartása, kezdők számára is sikerélményt adhat. 🤩 Íme néhány tipp, amelyeket betartva egész nyáron virágzó muskátli fogja díszíteni kerted vagy balkonod!

⏳ Idő - Fontos tudni, hogy a muskátlik nem tűrik jól a hideget, így csak abban az esetben ültesd ki őket, ha az éjszakák már tartósan fagymentesek és a nappali hőmérséklet rendszeresen 10 fok felett van.

🪴 Hely - A muskátli fényérzékeny növény, így az ideális hely keresésénél erre is érdemes odafigyelni. Minél naposabb, fényesebb területre teszed, annál dúsabban és szebben virágzik. Viszont az esőt egyáltalán nem tűri jól, így ezt is vedd figyelembe a tökéletes hely kiválasztásakor.

💧Öntözés - Sok nedvességet képes tárolni leveleiben és szárában, így néhány nap víz nélkül nem okoz gondot. A bőséges virágzáshoz azonban rendszeres öntözésre van szükség, a forró nyári napokon reggel és este is érdemes öntözni őket.

🟤 Trágyázás - A muskátliknak sok tápanyagra van szükségük. A trágyázást négy-hat héttel az ültetés után kell elkezdeni, hogy pótoljuk a tápanyagokat. Az optimális tápanyagellátás érdekében hetente egyszer adjunk a vízhez virágzást elősegítő műtrágyát is.

Ha ezt a néhány egyszerű szabályt betartod, akkor biztos lehetsz benne, hogy egész nyáron csodálhatod virágzásukat! 😉

 Forrás: Hello Vidék