Lombtrágyák
Wuxal Super Balkon

Tápanyagban kiemelkedően gazdag megoldás az igényes virágzó növények eredményes ellátására az otthonában.

Levélre permetezve és talajon át öntöző vízbe adagolva kiválóan alkalmazható tápoldat a balkon növények tápeleminek utánpótlására. A virágos növényeink megújuló virágkoronájaiknak kineveléséhez a talajból magas hatóanyag tartalomra és könnyen feltáródó speciális összetételű folyamatos tápelem szolgáltatásra van szükségük. A dísznövények állandó generatív állapotuk és az erőteljes gyors növekedési szakaszuk nagyon energia igényes folyamat. A balkonládák virágföldjeinek ásványi anyag szolgáltató képessége véges, gyorsan elhasználódik, ezért nem képesek a teljes nyári vegetációt hosszasan kiszolgálni. A talajból kiürülő tápanyag hiány előszőr az alsóbb levelek sárgulásában mutatkozik meg később a fiatal levelek kifakulnak, az új hajtások deformálódnak, a virágzat visszafejlődik. A Wuxal® Super Balkon rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható a virágos növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete. A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a balkonnövények ideális makro-, mezoés mikroelem igényét, felvehető formában. A tápelemekkel jól ellátott virágos növények erőteljes gyökérzetet, vitális levélzetet és egész nyáron díszlő virágzatot fejlesztenek!
Balkonnövényeink táplálására adjunk 10 liter vízhez 1020 ml anyagot fél/egy kupaknyit, 0,10,2-os oldatot készítsünk. A virágok beültetése után 2 héttel kezdjük el a kezeléseket és heti rendszerességgel folytassuk. Amikor a növény virágzási fázisba ered a kezelések heti két alkalomra is növelhetőek. A megadott dózisokat ne lépjük túl. A tápoldatot a félig vízzel megtöltött edényzetbe adagoljuk, majd töltsük fel a kívántak szerint. Levélzetre permetezve +5 °C és +25 °C fok között javasoljuk lehetőleg a reggeli vagy esti órákban kijuttatni. Beöntözve a kezelést az esti órákra helyezzük, nehogy a hideg víz stressz leállítsa az elemek felvételét illetve a forró talaj megfőzze a hajszál gyökérzetet.

Hatásmód

A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza, elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A vas és a mangán a virágos növények szempontjából a meghatározó a mikroelemek közül.

Összetevők

  • 5% N, 8% P, 10% K, 0,01% B, 0,004% Cu, 0,02% Fe, 0,012% Mn, 0,001% Mo, 0,004% Zn

Formuláció

  • vízoldható koncentrátum (SL)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag ellátás, tápoldatozás

Kiszerelés

  • 1 l-es műanyag flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Balkonnövények, Petúnia, Begónia, Büdöske, Tátika, Amaránt, Hajnalka, Rézvirág, Nebáncsvirág, Törprszegfű Tápoldatozás, Levéltrágyázás 7-14 naponta 10–20 ml/10 liter víz 0,15–0,3% töménységben nem szükséges További információ: okirat/címke
Muskátli, Futómuskátli Tápoldatozás, Levéltrágyázás 7-14 naponta 10–20 ml/10 liter víz 0,15–0,3% töménységben nem szükséges május - szeptember

AKG programban is alkalmazható

Nem

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

-

Munkaegészségügyi várakozási idő

-

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-


Kapcsolódó technológiák

Balkonnövények
Petúnia
Begónia
Büdöske
Tátika
Amaránt
Hajnalka
Rézvirág
Nebáncsvirág
Törprszegfű
Muskátli
Futómuskátli