Lombtrágyák
Wuxal Super Örökzöld

Tápanyagban kiemelkedően gazdag megoldás az igényes -a talaj ásványi anyag szolgáltató képességére érzékeny- örökzöld növények eredményes ellátására a kertjében.

Levélre permetezve és talajon át öntöző vízbe adagolva kiválóan alkalmazható tápoldat a zölden díszítő növények tápeleminek utánpótlására. Tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint az ideális összetételű és harmonikusan felvehető tápanyag szolgáltató képességű talajra. A nitrogén, foszfor, kálium megfelelő arányú jelenléte mellett még fontosabb a mozdítható mikroelem tartalom. Ezek a kis mennyiségben jelenlévő elemek meghatározzák a levélzet ideális alaki fejlődését és nagy hatással vannak a dísz bogyók és hajtások színesedésére. Hiányukban a levélzet deformálódik, megbarnul, elpereg. A Wuxal® Super Örökzöld rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható az örökzöld növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete. A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a zöld növények ideális makro, mezo és mikroelem igényét, felvehető formában. A tápelemekkel jól ellátott vegetáció erőteljes gyökérzettel, vitális levélzettel és megújuló új hajtás koronával rendelkezik, megneveli a díszítő termését! A téli időszak alatt jelentősen megnő a faggyal szembeni állóképessége.
Örökzöldjeink táplálására adjunk 10 liter vízhez 10–20 ml anyagot fél/egy kupaknyit, 0,1–0,2-os oldatot készítsünk. Áprilistól októberig 14 napos időközönként öntözzük be vagy permetezzük be a növényeket. Téli időszakban elegendő egy alkalom. Fiatal kis növényeknél felezük meg a kijuttatandó adagot. A megadott dozírozást ne lépjük túl. Beöntözésnél igyekezzünk az oldatot a növény lombkoronája által fedett területre arányosan szétosztani. Növényvédőszerrel alkalmazva végezzünk keverési próbát és vegyük figyelembe a használati utasítását.

Hatásmód

A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza, elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A réz és a cink örökzöldek szempontjából meghatározó a mikroelemek közül.

Összetevők

  • 7% N, 5% P, 6% K, 0,01% B, 0,007% Cu, 0,015% Fe, 0,013% Mn, 0,001% Mo, 0,005% Zn

Formuláció

  • vízoldható koncentrátum (SL)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag ellátás, tápoldatozás

Kiszerelés

  • 1 l-es műanyag flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Fenyőfélék, Tuják, Rododendron, Tűztövis, Babérmeggy, Mahónia, Ciprus, Babérsom, Azálea, Boróka, Örökzöldek Tápoldatozás, Levéltrágyázás 10–20 ml/10 liter víz 0,15–0,3% töménységben nem szükséges április - október

Keverhetőség

A gyakorlatban alkalmazott növényvédő szerekkel jellemzően jól keverhető, de az eltérő vízminőség miatt, ( kémhatás, keménység, hőmérséklet) végezzen mindig keverési próbát! A permetlé készítése során először a lombtrágyát oldjuk fel, ügyeljünk arra, hogy a felhasználni kívánt szerek töményen ne érintkezzenek egymással. A tankkeverék 4-5 komponensnél többet lehetőleg ne tartalmazzon. A permetlé elkészítése után mihamarabbi kijuttatás javasolt.

AKG programban is alkalmazható

Nem

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

-

Munkaegészségügyi várakozási idő

-

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-


Kapcsolódó technológiák

Fenyőfélék
Tuják
Rododendron
Tűztövis
Babérmeggy
Mahónia
Ciprus
Babérsom
Azálea
Boróka
Örökzöldek