Wuxal Boron Plus – Több, mint bór


A bór több létfontosságú folyamatban játszik szerepet: befolyásolja a termékenyülést, a virágrügyek differenciálódását és a virágszervek képződését is. Hatása van a sejtosztódásra és részt vesz a cukrok szintézisében. Hiányára a gyümölcsfák kimondottan érzékenyen reagálnak, pl. virágelhullást és terméskötődési zavarokat, torz gyümölcsöket figyelhetünk meg. Ráadásul a bór nem mozog a növényben és nagyon gyakran fordul elő mikroelemek rejtett hiányával együtt.

A lombtrágyázással kényelmesen és gyorsan pótolhatóak olyan immobilis tápanyagok, mint a bór.  A fent említett gyakran előforduló rejtett mikroelem hiány miatt a monobórok helyett racionális választás egy több hatóanyagú, adjuváns-rendszerrel bíró lombtrágya készítmény.

A Wuxal Boron Plus magas bór tartalma mellett más fontos tápanyagokat is tartalmaz, úgy mint nitrogén, foszfor, réz, vas, mangán, molibdén és cink.

A termék másik fontos megkülönböztető eleme a bór forrása, nevezetesen a bórsav, ami jobban felvehető mint például a bóretanol-aminból származó bór. A bórsavból származó bór fenntartja a permetlé optimális pH-értékét (pH 6,5 - 7), így fokozza a tankkerverékben lévő peszticidek hatékonyságát. Ezzel szemben a bóretanol-amin alapú termékek 8 fölé emelik a keverék pH-értékét, ami csökkenti a növényvédő szerek hatékonyságát.

A termék hatékonyságát a benne található tápelemek egymást erősítő hatása (szinergiája) is fokozza. Ezek közül a nitrogén a bór felvehetőségét a foszfor pedig az élettani hatását fokozza.

A tápanyagok tökéletes kombinációja mellett a WUXAL Boron Plus egy sor gondosan válogatott adjutánssal is rendelkezik, úgy mint a már említett pH puffer, ami a permetlé optimális pH értékének beállításért felel, valamint párolgáscsökkentő és tapadásfokózó adalékanyagok, melyek mind hozzájárulnak a tökéletes hasznosuláshoz.

Javasolt technológia: dózisa 2-3 l/ha, kijuttatás ideje almában zöld bimbós állapotól virágzás közepéig, egy vagy két alkalommal. Csonthéjasban fehérbimbós állapottól sziromhullásig egy vagy két alkalommal.