Gombaölő szerek
Botrefin

Szürkepenész ellen használható gombaölő szer dísznövény-és szőlő-kultúrában.

Két hatóanyag egyesített erejével a szürkepenészellen: kontakt és felszívódó hatásmechanizmusú prémium termék.
Szőlőben (bor-, csemege-) a készítmény szürkepenész ellen használható fel a virágzási, fürtzáródási és zsendülésiidőszakban megelőző módon, 1–2 alkalommal. A kezeléseket fürtzáródás előtt egyéb, a szürkepenész ellen engedélyezett, eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmazó készítményekkel rotációban javasolt végre hajtani. Házikerti dózis: Szőlőben: 8–9 g/10 l víz/100m2.
Dísznövényekben a védekezéseket a hajtás és a virágrészek védelme céljából legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor kell elkezdeni. A további permetezéseket a fertőzés alakulása szerint, 14–16 nap múlva szükséges elvégezni. A készítmény hideg- és melegködképző gépekkel is kijuttatható, a biológiai hatékonyság csökkenése nélkül. Házikerti dózis dísznövényekben: 10 g/5–20 l víz/100m2.

Minden esetben megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és ezt az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7–14 naponként meg kell ismételni.

Hatásmód

Kiemelkedő hatékonyságú botriticid, melynek két hatóanyaga két különböző helyen és módon támadja a Botrytis cinerea gomba életfolyamatait. A fl udioxonil a jelátviteli folyamatokat módosító, kontakt hatású, a ciprodinil pedig metionin bioszintézisét gátló, felszívódó típusú hatóanyag. A termék megfelelő használatával megelőzhető, hogy penészes, rothadt szőlő kerüljön betakarításra, amely már kis százalékban is jelentős borminőségrontó hatású lehet.

Összetevők

  • 375 g/kg ciprodinil
  • 250 g/kg fludioxonil

Formuláció

  • vízben diszpergálható granulátum (WG)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt és felszívódó

Kiszerelés

  • 500 g-os tasak, 5 kg-os zsák

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Szőlő (borszőlő) Szürkepenész 2 8-9 g/10 l víz 21 nap Virágzás - az első pártasapkák elválnak a magháztól - Érés kezdete
Szőlő (csemegeszőlő) Szürkepenész 2 8-9 g/10 l víz 35 nap Virágzás - az első pártasapkák elválnak a magháztól - Érés kezdete
Dísznövények Szürkepenész 3 10 g/ 5-20 l víz nk* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes