Rovarölő szerek
Fastion hangyairtó csalétek

Csalogató hatóanyagot is tartalmazó csapda.

Speciális, több hangyafaj (kis fekete hangya, szellemhangya, fáraóhangya, argentin hangya) kifejlett egyedei ellen alkalmazható, csalogató anyagot is tartalmazó, felhasználásra kész hangyaírtó csalétek. Hatóanyaga a "neonikotinoidok"-közé tartozó Imidakloprid, széles hatásspektrumú idegméreg. Egyszerűen alkalmazható, a hagyák fő vonulási útvonalára történő kihelyezéssel. Bel, és kültéren is alkalmazható az előírások betartásával.  

Alkalmazás előtt a ki kell lyukasztani az alumínium védőfóliát, és vízszintes felületen kell elhelyezni az állomást. Célszerű a hangyák vonulási útvonalán, repedések mentén, vagy a fészkek közelében elhelyezni 1–2 csalétekállomást, a hangyák egyedszámától függően. Ne helyezzük ki a terméket hőforrások (pl. radiátor) közelébe, illetve ne tegyük ki közvetlen napfénynek. Kültéri használat esetén védeni kell a csapadéktól és a méhektől (pl.: letakarással). A kihelyezett csapdák hatástartama 12 hét. Az állomásokat legalább hetente egyszer ellenőrizni kell, és ha a fertőzöttség továbbra is fennáll, a kihelyezést célszerű megismételni. A teljesen kiürült csomagolóanyag kommunális hulladékként kezelhető.

Hatásmód

A csapda hatóanyaga, az imidakloprid a hangyák központi idegrendszerét támadja meg, blokkolja az agyi ingerületátvitelt, ezáltal a rovarok bénulását, majd pusztulását okozza. Hatását érintkezés útján, valamint gyomorméregként is kifejti (kontakt- és gyomorméreg). A hozzáadott csalogató anyag révén a hangyák keresik a csapda tartalmát, és táplálékként a bolyba is lehordják.

Összetevők

  • 0.03 % Imidakloprid

Formuláció

  • Gél

Forg. kategória

  • III.

Kiszerelés

  • 2 g csalétek/csapda

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Bel és külterület Hangyák 12 hetente 1-2 db/alkalom nk* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

AKG programban is alkalmazható

Nem

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

-

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-