Rovarölő szerek
Fastion hangyairtó gél

Csalogató hatóanyagot is tartalmazó gél.

Speciális, több hangyafaj (kis fekete hangya, szellemhangya, fáraóhangya, argentin hangya) kifejlett egyedei ellen alkalmazható, csalogató anyagot is tartalmazó, felhasználásra kész hangyaírtó gél. Hatóanyaga a "neonikotinoidok"-közé tartozó, széles hatásspektrumú idegméreg. Egyszerűen alkalmazható, a hagyák fő vonulási útvonalára történő kicsepegtetéssel. Bel, és kültéren is kijuttatható az előírások betartásával.

A gélt a tubusból megfelelő nyomópisztollyal kell kijuttatni. Ha a tubus tartalmát csak részben használjuk fel, a tubust a mellékelt kupakkal vissza kell zárni. Célszerű a hangyák vonulási útvonalán, repedések mentén, vagy a fészkek közelében 1 cm átmérőjű cseppeket kijuttatni. Ne helyezzük ki a gélt hőforrások (pl. radiátor) valamint vízfolyások (pl.: csatornalefolyók) közvetlen közelében, illetve ne tegyük ki közvetlen napfénynek. Kültéri használat esetén a kihelyezett terméket le kell fedni (pl.: egy virágcseréppel), hogy csapadék ne érje, és a méhekkel se érintkezhessen! A kihelyezett gélt hetente ellenőrizni kell, és ha a fertőzöttség továbbra is fennáll, a kijuttatást célszerű megismételni. A teljesen kiürült csomagolóanyag kommunális hulladékként kezelhető.

Hatásmód

A gél hatóanyaga, az imidakloprid a hangyák központi idegrendszerét támadja meg, blokkolja az agyi ingerületátvitelt, ezáltal a rovarok bénulását, majd pusztulását okozza. Hatását érintkezés útján, valamint gyomorméregként is kifejti (kontakt- és gyomorméreg).

Összetevők

  • 0.03 % Imidakloprid

Formuláció

  • Gél

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt és gyomorméreg

Kiszerelés

  • 4 g hatóanyag/tubus

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás
Bel és külterület Hangyák hetente 1 csepp gél/m2 nk* További információ: okirat/címke
Bel és külterület Hangyák 10 csepp gél/fészek nk* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

AKG programban is alkalmazható

Nem

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

-

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-