• Főoldal
  • Hirek
  • Egy ütős megoldás a bosszantó kártevők ellen

Egy ütős megoldás a bosszantó kártevők ellen


Azonnal taglózó, széles hatásspektrumú, biztonságos rovarölőszer

A zöldséges kertekben termelt növények számos rovarnak szolgálnak gazdanövényül: a kártevők mohón lepik el a friss, zsenge kerti vegetációt. A kártevők előszeretettel telepednek meg a dísznövényeken is, rombolva azok esztétikai értékét. A kártételeiket sokszor csak későn vesszük észre, amikor már jelentős lombvesztést vagy terméskárosítást okoztak.
Ezeken a növényeken egyidejűleg több faj is jelen lehet, például levéltetvek, lombrágó hernyók, földibolhák, tripszek, aknázó molyok.
(A fotókon látható: levéltetvek rózsabimbón és sárgarépán, tripszek paprika virágán.)

Mit tehetünk? A növényeinket csak korszerű formulációjú, gyors, taglózó hatással és széles hatásspektrummal rendelkező rovarölőszerrel tudjuk hatékonyan megvédeni a kártevőktől.

Mi lehet a megoldás?
A Deltam® új formulációjú piretroid rovarölő szer. A deltametrin hatóanyagot a kártevők táplálkozással és érintőméregként egyaránt felveszik. A szervezetükbe jutva az idegingerületek átvitelét blokkolva gyors, taglózó hatást biztosít.

A Deltam® hatása akár már 1 óra elteltével látható. Formulációjának köszönhetően a kezelt felületen gyorsan szétterűl és filmszerű réteget képez, így az egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldást kínálja a felhasználóknak. A Deltam® további előnye, hogy bármely más piretroid tartalmú terméknél hatékonyabban dolgozik meleg időjárás esetén.

Hajtatott és szabadföldi zöldégnövények széles körében (pl. paradicsom, paprika, burgonya, gyökérzöldségek, saláta, hagymafélék, hüvelyesek, tökfélék) és dísznövényekben is használható.

Gyakorlati tanácsok a felhasználáshoz:
          Lombrágó hernyók ellen a rajzásmegfigyelés alapján, az L1- L2 lárvastádiumban kell védekezni.
          Földibolhák elleni védekezésnél a fiatal leveleken észlelhető 1-2 rágásnyom a védekezési küszöbérték.
          Levéltetvek betelepedése esetében (sárga ragacsos lapos, vagy sárga tálas csapdázásra alapozottan) még a kolóniák kialakulása előtt indokolt elkezdeni a kezelést, amelyet erős gradáció estén ismételni kell.
          Tripszek, lisztecskék ellen az első egyedek megjelenésekor már permetezni kell.

Dózisa: 5-8 ml Deltam® / 100 l víz

Vigyázzon a méhekre!
Virágzó kultúrákban, mézharmat vagy virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve, ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttassa ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.