Gombaölő szerek
Associate

Hosszantartó, kettős védelem a lisztharmat ellen a legérzékenyebb időszakban.

Szőlőlisztharmat ellen, előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell kijuttatni. Az Associate dózisa 0,25 liter/ha, amelyet a növényállomány tökéletes befedéséhez elegendő 5001200 liter lémennyiséggel permetezzünk ki. Nagy hatékonysága miatt a legérzékenyebb fenológiai fázisban a fürtkezdemények növekedésétől a fürtzáródásig javasolt felhasználni (BBCH5578). A kezelések maximális száma: 3 alkalom/év. Rezisztencia nem alakult ki ellene. SDHI készítményekkel (pl. Sercadis) váltogatva hatékonyan illeszthető be a lisztharmat elleni technológiába.

Hatásmód

A proquinazid stimulálja, és fokozatosan fenntartja a növény védekező képességét. Nagy gőztenziójának köszönhetően a kijuttatás környezetében is kiváló hatékonyságú. A tetrakonazol a triazolok csoportjába tartozó, felszívódó hatású, lisztharmat elleni hatóanyag, amely a kórokozó gomba ergoszterol szintézisének gátlásával fejti ki hatását. A hatóanyag kiváló zsíroldékonysággal rendelkezik, melynek következtében azonnal felszívódik a növény szöveteibe, mindemellett a kiváló vízoldékonyságának köszönhetően gyorsan szállítódik, így gyorsan eljut a védendő területekre.

Összetevők

  • 80 g/l tetrakonazol
  • 160 g/l proquinazid

Formuláció

  • emulzióképző koncentrátum (EC)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • Felszívódó

Kiszerelés

  • 1 l-es flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Lisztharmat 3 0.25 l/ha 30 nap Fürtkezdemények megnyúlása - Fürtzáródás 55 - 78

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát. A készítményt javasolt Cosavet®-tel (elemi kénkészítmény) kiegészíteni a komplett külső és belső védelem elérése érdekében, valamint azért, hogy a kórokozó gomba életfolyamatait még több ponton gátoljuk.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes