Mikrobiológiai készítmények
Trifender WP
microbiologically
ecological
bio
Talajból fertőző kórokozók elleni védelem, egészséges talajkörnyezet teremtése, így biztosítva a növények egészséges fejlődését.

Kertészeti kultúrák esetén 1–2 kg/ha mennyiségben, legfeljebb 0,5%-os töménységű vizes szuszpenzióban vetés, ültetés előtt kipermetezve, majd sekélyen bedolgozva. Öntözésre 1–2 kg/ha mennyiségben, legfeljebb 0,1%-os töménységű vizes szuszpenzióban kijuttatva, majd 1–3 hónap múlva megismételve.

Hatásmód

A Trichoderma asperellum a gyökérrendszer kolonizálásával védi a növényt a talajból fertőző kórokozók támadásával szemben. Antibiotikus hatású anyagok termelésével, a patogén gombafonalak parazitálásával, növényi növekedést serkentő anyagok termelésével az egészséges rizoszféra kialakításáért felel. Indukált rezisztencia kiváltásával a kórokozók támadásával szemben ellenállóbb lesz a növény, valamint használatával a fotoszintetikus növényi aktivitás is jobb lesz..   

Összetevők

  • 6X107 CFU/g Trichoderma asperellum T1-es gomba törzs

Formuláció

  • nedvesíthető por (WP)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kórokozók elleni védelem

Kiszerelés

  • 1 kg-os polietilén tasak, 100 g-os tasak, 20 g-os tasak

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Bab (szabadföldi, hajtatott) Talajból fertőző kórokozók (Fusarium, Pythium) 1-2 kg/ha nk.* További információ: okirat/címke
Fűszerpaprika (szabadföldi, hajtatott) Talajból fertőző kórokozók (Sclerotinia, Pythium, Verticillium,Rhizoctonia) 1-2 kg/ha nk.* Szikleveles állapot - Öregedés 10 - 90
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

Fungicid készítményekkel, biopreparátum gombákra is ható talajfertőtlenítő szerekkel együtt nem alkalmazható!

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Igen

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

2 év (4 °C alatt)

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelölésköteles



Kapcsolódó technológiák

Borsó
Bab
Paradicsom
Fűszerpaprika
Szamóca
Fejes káposzta
Uborka
Görögdinnye