Mikrogranulált, réztartalmú gombaölő szer.
A lisztharmat kivételével az összes gombabetegség és baktérium ellen alkalmazható.
Minden esetben megelőző jelleggel, az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és ezt az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7–14 naponként meg kell ismételni.
A réz(II)-iont a csírázó spóra veszi fel, amit a toxikus szintig halmozódva elpusztít. E folyamat a spóracsírázás megelőzésére korlátozódik, tehát a növény felületén kell lennie a szernek, mielőtt a spórák csírázni kezdenek.
Összetevők
- 768 (fémréz:500) g/kg réz-hidroxid
Formuláció
- vízben diszpergálható granulátum (WG)
Forg. kategória
- II.
- III.
Hatásmód
- Kontakt
Kiszerelés
- 500 g-os doboz, 150 g-os tasak, 20 g-os tasak
Felhasználás
Kultúra | Károsító; Tápanyag hiány | Kezelések maximális száma | Dózis | É.V.I (nap) | Alkalmazás | |
---|---|---|---|---|---|---|
Szőlő | Peronoszpóra, Orbánc | 4 | 20 g/10 l | 21 nap | április - június október - december |
|
Alma, Körte, Birs, Naspolya | Baktériumos és gombás ágelhalás, (lemosó vagy záró permetezés), Varasodás, Tűzelhalás | 4 | 20 g/10 l | nk.* | január - március november - december |
|
Őszibarack, Kajszi, Szilva, Cseresznye, Meggy, Mandula | Baktériumos és gombás ágelhalás, Tafrina, Sztigmina | 4 | 20 g/10 l | nk.* | Cseresznye: február - március Cseresznye: május - október Meggy: január - március Meggy: május - október Szilva: február - március Szilva: május - október Őszi barack: február - március Őszi barack: május - június Őszi barack: augusztus - szeptember Kajszi: február - március Kajszi: május - június Kajszi: augusztus - szeptember |
|
Paprika (szabadföldi) | Gombabetegségek, Fitoftóra, Alternária, Fenésedés, Baktériumos betegségek, Pszeudomónász, Xantomónász, Ervínia | 4 | 20 g/10 l | 7 nap | május - augusztus | |
Paradicsom, Padlizsán (hajtatott) | Gombabetegségek, Fitoftóra, Alternária, Fenésedés, Baktériumos betegségek, Pszeudomónász, Xantomónász | 4 | 13-20 g/10 l | 3 nap, feldolgozás esetén 10 nap | május - július | |
Uborka, Cukkini (hajtatott) | Gombabetegségek, Peronoszpóra, Alternária, Fenésedés, Baktériumos betegségek | 4 | 13-20 g/10 l | 3 nap | További információ: okirat/címke | |
Bab, Zöldborsó | Gombabetegségek, Peronoszpóra, Aszkohíta, Szeptória, Fenésedés, Baktériumos betegségek | 4 | 20 g/10 l | 3 nap | További információ: okirat/címke | |
Burgonya | Burgonyavész, Alternária, Baktériumos betegségek | 4 | 20 g/10 l | 14 nap | május - augusztus | |
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma) | Gombabetegségek, Peronoszpóra, Alternária, Sztemfílium, Fenésedés, Baktériumos betegségek | 4 | 20 g/10 l | 3 nap | További információ: okirat/címke | |
Gyökérzöldségek (sárgarépa, etrezselyem, paszternák, zeller) | Gombabetegségek, Alternária, Cerkospóra, Baktériumos betegségek | 4 | 20 g/10 l | 14 nap | További információ: okirat/címke | |
Fejes saláta | Peronoszpóra | 4 | 20 g/10 l | 7 nap | További információ: okirat/címke | |
Dísznövények | Gombás levélfoltosságok (kivéve lisztharmat és szürkepenész), Baktériumos levélbetegségek | 3 | 13-20 g/10 l | nk.* | További információ: okirat/címke |
Keverhetőség
AKG programban is alkalmazható
Igen
Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz
Nem
Biotermesztésben használható
Igen
Tárolhatóság
3 év (kivétel a 20 g-os kiszerelés)
Munkaegészségügyi várakozási idő
0 nap
Méhveszélyesség
Mérsékelten kockázatos
Tűzveszélyesség
Nem jelölésköteles
Vízi szervezetekre való veszélyesség
Kifejezetten veszélyes