Biostimulátorok
Alga K Plus
ecological
bio

Ökológiai termesztésben is alkalmazható minőségjavító hatású biostimulátor, amely lomb és öntözőtrágyaként is alkalmazható.

Az Alga K Plus magas alga- és káliumtartalmú, az ökológiai termesztésben is alkalmazható minőségjavító lombtrágya. A benne található hatóanyagok kombinációja igen hatásosan javítja a termés minőségét, elsősorban a cukor- és szárazanyag-tartalmát és az aromaanyagok mennyiségét, ezzel hozzájárul a piacosabb termésszín kialakításához is.
Hatásmód

A nagy mennyiségű növényi hormonok és egyéb természetes anyagok (vitaminok, aminosavak, összetett cukrok és ásványi anyagok) több módon képesek pozitívan befolyásolni a növények élettani, biokémiai folyamatait. A virágzásban, a termés kötődés fokozásában de kiemelkedő szerepük van, a termésméret növelésében, valamint a terésminőség javításában is. A kálium szintén kiemelkedő jelentőségű a növényi ellenálló képesség javításában, a termés cukortartalmának és színének fokozásában. Az Alga K Plusban mindkét hatóanyagcsoport, az algakivonat és a kálium is magas szinten áll rendelkezésre a növények számára.

Összetevők

  • Sárga tengerialga-kivonat, 30% K2O, Szerves anyag tartalom legalább 15%

Formuláció

  • Vízoldható por

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag-ellátás

Kiszerelés

  • 1 kg-os műanyag tasak

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint

Keverhetőség

A gyakorlatban alkalmazott növényvédő szerekkel jellemzően jól keverhető, de az eltérő vízminőség miatt (kémhatás, keménység, hőmérséklet) végezzen mindig keverési próbát! A permetlé készítése során ügyeljünk arra, hogy a felhasználni kívánt szerek töményen ne érintkezzenek egymással. A tankkeverék 4–5 komponensnél többet lehetőleg ne tartalmazzon. A permetlé elkészítése után mihamarabbi kijuttatás javasolt.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-Kapcsolódó technológiák

Meggy
Szilva
Őszibarack
Szamóca