Rovarölő szerek
BotaniGard WP
microbiologically
ecological
bio

Kontakt hatású biológiai rovarölő szer.

A Beauveria bassiana GHA törzse egy rovarpatogéngomba, melynek a spórái a kártevő kültakarójára kerülvekicsíráznak, és behatolnak a célszervezet testébe.A gombafonalak behálózzák a testet, és a testnedveketfelélve elpusztítják a rovart.

Hatásmód

A készítmény a növényházban alkalmazott beporzó rovarokra (poszméhek) veszélyes! Valamennyikultúrában – szamóca, cukkini, tök, uborka, görögdinnye, sárgadinnye, tojásgyümölcs, paprika,paradicsom, rózsa, dísznövények, évelő növények, bogyós gyümölcsűek, faiskolai növények, nemesítésianyagok és magtermesztés céljából termesztett növények – a tenyészidőszak kezdetétőlkell a lombozaton és a virágokon a kártevők – üvegházi liszteske, dohányliszteske, levéltetű, tripszés takácsatka – népességét megfigyelni, és előrejelzésre alapozottan azok megjelenésekor kell akészítményt kipermetezni. Gyökérrágó lepkék esetében a fiatal lárvák ellen kell időzíteni a kezelést.A kártevő első egyedeinek megjelenésekor szükséges a frissen elkészített permetlé felhasználásávalvédekezni, optimális esetben az esti órákban. A permetlevet folyamatosan keverni kell.A hatékonysághoz jó fedettség szükséges a kontakt hatáskifejtés miatt, amit úgy lehet biztosítani,hogy a növény minden része nedves – beleértve a levélfonákot is –, de a permetlé még nem folyikmeg. Az alkalmazandó permetlé mennyiségét a védendő lombfelület nagyságát figyelembe vévekell megválasztani.

Összetevők

  • Beauveria bassiana GHA törzs 220 g/kg (4,4 x 1010 CFU/g)

Formuláció

  • vízoldható por (WP)

Forg. kategória

  • II.

Hatásmód

  • kontakt

Kiszerelés

  • 1 kg-os többrétegű alufólia-tasak

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint

Keverhetőség

Gombaölő szerekkel nem juttatható ki egy tankkeverékben, és fungicidek nem alkalmazhatóak48 órával a kezelés előtt és után sem. A további védekezéseket a kártevők egyedszámánakismeretében, a növényállomány rendszeres vizsgálatával megvalósított megfigyelésekre alapozottankell elvégezni.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Igen

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

8 hónap

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Mérsékelten kockázatos

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Nem jelöléskötelesKapcsolódó technológiák

Szamóca
Cukkini
Tök
Uborka
Görögdinnye
Sárgadinnye
Paradicsom
Padlizsán
Paprika
Rózsa

Kapcsolódó diagnózis