Burgonya: preemergensen önmagában, vagy a kultúrában engedélyezett más hatóanyagú gyomirtó szerrel kombinációban. Paprika: preemergensen önmagában vagy a kultúrában engedélyezett más hatóanyagú gyomirtó szerrel kombinációban a palántázás előtt 4–5 nappal. Görögdinnye (palántázott): preemergensen önmagában, vagy a kultúrában engedélyezett más hatóanyagú gyomirtó szerrel kombinációban a palántázás előtt 4–5 nappal. Görögdinnye (vetett): preemergensen önmagában, vagy a kultúrában engedélyezett más hatóanyagú gyomirtó szerrel kombinációban. Fejes káposzta: preemergensen önmagában, vagy a kultúrában engedélyezett más hatóanyagú gyomirtó szerrel kombinációban a palántázás előtt 4–5 nappal.
A hatóanyag Csak felfelé mozog a növényekben, és nem vándorol egyik levélből a másikba. Gátolja a klorofill és a karotenoidok bioszintézisét, emiatt a növények nem állnak ellen a napfénynek és jellegzetes kifehéredéses tünetek jelentkezése után gyorsan elpusztulnak.
Összetevők
- 480 g/l klomazon
Formuláció
- emulzióképző koncentrátum (EC)
Forg. kategória
- I.
Hatásmód
- Felszívódó
Kiszerelés
- 0,2 l-es flakon, 1 l-es flakon
Felhasználás
Kultúra | Károsító; Tápanyag hiány | Dózis | É.V.I (nap) | Alkalmazás | BBCH fenológia szerint |
---|---|---|---|---|---|
Burgonya | Magról kelő egy- és készikű gyomok | 0,15-0,2 l/ha | nk* | További információ: okirat/címke | |
Borsó | Magról kelő egy- és készikű gyomok | 0,15-0,2 l/ha | nk* | További információ: okirat/címke | |
Paprika (palántázott) | Magról kelő egy- és készikű gyomok | 0.2 l/ha | nk* | További információ: okirat/címke | |
Görögdinnye | Magról kelő egy- és készikű gyomok | 0.2 l/ha | nk* | További információ: okirat/címke | |
Fejes káposzta | Magról kelő egy- és készikű gyomok | 0.2 l/ha | nk* | További információ: okirat/címke |
Keverhetőség
AKG programban is alkalmazható
Igen
Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz
Nem
Biotermesztésben használható
Nem
Tárolhatóság
3 év
Munkaegészségügyi várakozási idő
0 nap
Méhveszélyesség
Nem jelölésköteles
Tűzveszélyesség
Kevésbé tűzveszélyes
Vízi szervezetekre való veszélyesség
Mérsékelten veszélyes
Gyom fajta | Kezelési időzítés | Hatékonyság |
---|---|---|
Ragadós galaj (Galium aparine) | Pre | |
Selyemmályva (Abutilon theophrasti) | Pre | |
Fekete ebszőlő (Solanum nigrum) | Pre | |
Pásztortáska (Capsella bursa-pastoris) | Pre | |
Tyúkhúr (Stellaria media) | Pre | |
Pipacs (Papaver rhoeas) | Pre | |
Veronika-félék (Veronica spp.) | Pre | |
Árvacsalán-félék (Lamium spp.) | Pre | |
Mezei tarsóka (Thlaspi arvense) | Pre | |
Mezei árvácska (Viola arvensis) | Pre | |
Parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) | Pre | |
Keserűfű-félék (Polygonum spp.) | Pre | |
Szerbtövis-félék (Xanthium spp.) | Pre | |
Csattanó maszlag (Datura stramonium) | Pre | |
Gombvirág (Galinsoga parviflora) | Pre | |
Libatop-félék (Chenopodium spp.) | Pre | |
Varjúmák (Hibiscus trionum) | Pre | |
Kövér porcsin (Portulaca oleracea) | Pre | |
Közönséges aggófű (Senecio vulgaris) | Pre | |
Szőrös disznóparéj (Amaranthus retroflexus) | Pre | |
Ragadós muhar (Setaria verticillata) | Pre | |
Kakaslábfű (Echinochloa crus-galli) | Pre | |
Köles-félék (Panicum spp.) | Pre | |
Pipitér-félék (Anthemis spp.) | Pre | |
Kamilla-félék (Matricaria spp.) | Pre | |
Zsurló-félék (Equisetum spp.) | Pre | |
Mezei aszat (Cirsium arvense) | Pre | |
Apró szulák (Convolvulus arvensis) | Pre |