Gombaölő szerek
Copper Field
bio
Rézoxiklorid tartalmú, folyékony gomba- és baktériumölő szer vizes szuszpenzió formulációban.

Minden esetben előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel kell kipermetezni, amit az időjárástól, a fertőzési nyomástól, a kultúrnövény fenofázisától függően 714 naponta meg kell ismételni. Szőlő: peronoszpóra és orbánc ellen, fakadás előtti lemosó permetezésre, majd a virágzást követő időszakban, kisbogyós állapottól zsendülésig javasoljuk a használatát,1,752,5 l/ha dózisban. Figyeljünk a szőlő tenyészidőn belül változó réztoleranciájára! Almástermésűek: tavaszi lemosó és nyár végi záró permetezésekre, valamint tűzelhalás ellen 34 l/ha-os dózisban kell alkalmazni. Varasodás ellen 22,5 l/ha dózisban kell kipermetezni, amit tavasszal zöldbimbós korban be kell fejezni. A védekezés folytatható, amint a gyümölcsök kellőképpen viaszossá válnak. Csonthéjasok: őszibarackban tafrina ellen lemosó permetezésként alkalmazhatjuk, amit rügypattanáskor be kell fejezni. Baktériumos ágelhalások ellen lombhulláskor védekezzünk. Kajsziban pirosbimbós állapot után már ne alkalmazzuk! A többi csonthéjasban a fertőzési nyomástól függően alkalmazhatjuk. Héjastermésűek: megelőző jelleggel védekezzünk 22,5 l/ha-os dózissal. Burgonya és cukorrépa: sorzáródáskor célszerű megkezdeni a védekezést, amit az időjárási körülményektől függően ismételni szükséges. Paprika, paradicsom, kabakosok, hagymafélék, bab, borsó: a permetezést a betegségek megjelenése előtt el kell kezdeni, és 510 naponta, a fertőzési nyomás erősségétől és a csapadékviszonyoktól függően ismételni.

Hatásmód

Kontakt védelmet nyújt a kórokozók ellen. A réz (Cu++) hatóanyagot a csírázó spóra veszi fel. Ez a folyamat a toxikus koncentrációig fokozódik, így a gombákban, baktériumokban az enzimek gátlásával fejti ki hatását, ami a kórokozók pusztulásához vezet.

Összetevők

  • 638 (fémréz:380) g/l rézoxiklorid

Formuláció

  • vizes szuszpenzió koncentrátum (SC)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Kontakt

Kiszerelés

  • 10 l-es kanna, 1 l-es flakon, 0,2 l-es flakon

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 6 1,75-2 l/ha (virágzás előtt) 21 nap Rügyfakadás - Fürtkezdemények megnyúlása 8 - 59
Szőlő Peronoszpóra, Orbánc 6 2-2,5 l/ha (virágzás után) 21 nap Bogyókötődés, bogyónövekedés - Betakarított termés 70 - 99
Alma, Körte, Birs, Naspolya Baktériumos és gombás ágelhalás, Tűzelhalás (lemosó vagy záró permetezés) 6 3-4 l/ha 10 nap Teljes levélhullás, nyugalmi állapot - Betakarított termés 97 - 99
Alma, Körte, Birs, Naspolya Varasodás 6 2-2,5 l/ha 10 nap 10 mm-es levélcsúcs - Pirosbimbós állapot kezdete
Végső gyümölcsméret - 2 héttel betakarítás előtti állapot (2 HBE)
Levélsárgulás kezdete - 50 %-os levélhullás
10 - 57,
80 - 84,
92 - 96
Cseresznye, Meggy, Őszi barack, Kajszi, Szilva Baktériumos és gombás ágelhalások, Monília, Tafrina, Levéllyukacsosodás, Apiognomónia 6 2-2,5 l/ha 21 nap Szilva:
Első levelek kiemelkedése - 3 héttel betakarítás előtti állapot
Szilva:
Betakarítás utáni állapot - Betakarított termés
Őszi barack:
Első levelek kiemelkedése - Virágrügypattanás
Őszi barack:
Betakarítás utáni állapot - Betakarított termés
Meggy:
Első levelek kiemelkedése - Virágrügypattanás
Meggy:
Betakarítás utáni állapot - Betakarított termés
Szilva:
10 - 83,
Szilva:
90 - 99
Őszi barack:
10 - 53,
Őszi barack:
90 - 99
Meggy:
10 - 53,
Meggy:
90 - 99
Mandula, Dió, Mogyoró, Gesztenye Baktériumos és gombás betegségek 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Fűszerpaprika Baktériumos betegségek 6 1,5-2 l/ha 7 nap 2 leveles állapot - Érés kezdete 12 - 82
Paradicsom, Burgonya Baktériumos betegségek, Fitoftóra 6 2-2,5 l/ha 7 nap 2 leveles állapot - Érés kezdete 12 - 82
Bab, Borsó Baktériumos betegségek, Fenésedés, Rozsda 6 1,5-2 l/ha 5 nap További információ: okirat/címke
Sárgadinnye, Görögdinnye, Cukkini, Uborka, Tök Fenésedés, Peronoszpóra, Pszeudomónász 6 1,5-1,8 l/ha 5 nap Uborka:
Levélfejlődés - Termésfejlődés
Görögdinnye:
Levélfejlődés - Termésfejlődés
Uborka:
10 - 79
Görögdinnye:
10 - 79
Vöröshagyma, Fokhagyma, Mogyoróhagyma Baktériumos betegségek, Peronoszpóra 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Cukorrépa Cerkospórás, Ramuláriás, Fómás levélbetegségek 6 2-2,5 l/ha 21 nap További információ: okirat/címke
Konyha- és édeskömény Peronoszpóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
Orvosi csucsor Fitoftóra 6 2-3 l/ha nk.* További információ: okirat/címke
*Előírásszerű felhasználás esetén nincs korlátozva.

Keverhetőség

A legtöbb növényvédő szerrel keverhető. Felhasználása előtt a változó körülmények miatt végezzen keverési próbát.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

Nem jelölésköteles

Tűzveszélyesség

Nem jelölésköteles

Vízi szervezetekre való veszélyesség

Kifejezetten veszélyes



Kapcsolódó technológiák

Körte
Birs
Naspolya
Almástermésűek (alma, körte, birs, naspolya)
Cseresznye
Meggy
Őszi barack
Kajszi
Szilva
Csonthéjasok (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszi, szilva)
Mandula
Dió
Mogyoró
Gesztenye
Fűszerpaprika
Paradicsom
Burgonya
Bab
Borsó
Sárgadinnye
Görögdinnye
Cukkini
Uborka
Tök
Kabakosok (sárgadinnye, görögdinnye, cukkini, uborka, sütőtök, spárgatök, patisszon)
Vöröshagyma
Fokhagyma
Mogyoróhagyma
Hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma, mogyoróhagyma)
Póréhagyma
Cukorrépa
Konyha- és édeskömény
Orvosi csucsor


Kapcsolódó videók