Lombtrágyák
Wuxal Super
Hatékony tápanyagellátást tesz lehetővé minden növényi kúltúrában a cserepes növényektől a házikerti növényekig.
A Wuxal® Super kiemelkedően magas hatóanyag tartalma mellet fontos tulajdonsága az is, hogy a növények számára optimális tápanyagfelvéteélt tesz lehetővé. Képes enyhíteni az időjárás okozta károkat azzal, hogy megakadályozza a súlyos tápanyaghiányt. A kedvezőtlen időjárás ugyanis hátráltatja a tápanyagok felvételét és a növényen belüli szállítását. Szárazság, légköri aszály idején is képes segíteni a gyökereknek a tápanyag felvételében. A Wuxal® Super gondoskodik arról is, hogy a termés egészségesebb legyen, azáltal, hogy szabályozza a termések méretét és mennyiségét. A tápanyagok minél jobb hasznosulását a kelátképző anyag (EDTA), egyéb bioaktív anyagok is támogatják.
Hatásmód
A létfontosságú makroelemek, (Nitrogén, foszfor, kálium) mellett a mikroelemek is nélkülözhetetlenek a növények biokémiai életfolyamataiban, a légzésben, a fotoszintézisben, termékenyülésben, színképzésben, stb. A nitrogén elsősorban a növekedésben, a foszfor a gyökeresedésben, virágzásba (az energia igényes időszakokban), a kálium pedig kiemelkedő jelentőségű a növényi ellenálló képesség javításában, a termés cukortartalmának és színének, ízének fokozásában is. A Wuxal(R) Super-rel lombon és gyökéren keresztül is gyorsan és hatékonyan pótolhatóak ezek az eszenciális tápelemek.

Összetevők

  • 10% N, 10% P2O5, 7,5% K2O + mikroelemek

Formuláció

  • vízoldható koncentrátum (SL)

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyag ellátás, tápoldatozás

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint

Keverhetőség

A gyakorlatban alkalmazott növényvédő szerekkel jellemzően jól keverhető, de az eltérő vízminőség miatt, ( kémhatás, keménység, hőmérséklet) végezzen mindig keverési próbát! A permetlé készítése során először a lombtrágyát oldjuk fel, ügyeljünk arra, hogy a felhasználni kívánt szerek töményen ne érintkezzenek egymással. A tankkeverék 4-5 komponensnél többet lehetőleg ne tartalmazzon. A permetlé elkészítése után mihamarabbi kijuttatás javasolt. További tapadásfokozók alkalmazása a tankkeverékhez nem indokolt, mivel a termék önmaga is adjuvánsokat tartalmaz. Ha a kombinációs növényvédő szerhez ajánlott speciális adjuváns, akkor, a növényvédő szerhez előírt mennyiségben szükséges azt is a tankkeverékhez adagolni.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Nem

Tárolhatóság

-

Munkaegészségügyi várakozási idő

-

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-


Kapcsolódó technológiák

Kertészeti palánták
Balkonnövények
Szobanövények
Kerti növények
Dísznövények
Örökzöldek
Rózsa
Meggy
Szilva
Őszibarack
Szamóca
Paradicsom
Fűszerpaprika
Fejes káposzta
Uborka
Görögdinnye
Muskátli