Lombtrágyák
Wuxal Aminocal
bio
Szerves kötésben lévő, magas kalciumtartalmú, nitrogénmentes biostimulátor lombtrágya.

A Wuxal® Aminocal az almástermésűek szüret előtti kalciumpótlásra és tárolási tárolási betegségeinek megelőzésére, valamint a tárolási minőség javítására, illetve zöldségfélék kalciumhiányos tüneteinek megelőzésére alkalmazható. A tápelemeket szerves kötésben tartalmazza, ami hatékonyabb beépülést eredményez. Aminosav-tartalma elősegíti a színeződést és csökkenti a hőstressz káros hatásait.

Hatásmód

A hozzáadott nitrogéntartalom elősegíti a magas kalciumtartalom gyors bejutását és beépülését a lombozatba és a termésekbe. A bór és a benne található többi mikroelem ezenkívül hozzájárul a növényi sejtfalképződéshez, a szénhidrátok és a cukrok szállításához, a stresszhelyzetek átvészeléséhez. Alkalmazása az intenzív bogyónövekedés kezdetétől javasolt (pl.: mogyoró méretétől, paprikában, paradicsomban már az első bekötött termések kezdeti növekedésétől).

Összetevők

  • 15% CaO, 0,5% Mn, 0,5% Zn, Összes aminosav-tartalom: 5%, Szabad aminosav-tartalom: 0,75%

Formuláció

  • Oldat

Forg. kategória

  • III.

Hatásmód

  • Lombon keresztüli tápanyagellátás

Kiszerelés

  • 20 l-es kanna

Felhasználás

Kultúra Károsító; Tápanyag hiány Kezelések maximális száma Dózis É.V.I (nap) Alkalmazás BBCH fenológia szerint

Keverhetőség

Foszfor tartalmú lombtrágyákkal nem keverhető. A gyakorlatban alkalmazott növényvédő szerekkel jellemzően jól keverhető, de az eltérő vízminőség miatt, ( kémhatás, keménység, hőmérséklet) végezzen mindig keverési próbát! A permetlé készítése során először a lombtrágyát oldjuk fel, ügyeljünk arra, hogy a felhasználni kívánt szerek töményen ne érintkezzenek egymással. A tankkeverék 4-5 komponensnél többet lehetőleg ne tartalmazzon. A permetlé elkészítése után mihamarabbi kijuttatás javasolt. További tapadásfokozók alkalmazása a tankkeverékhez nem indokolt, mivel a termék önmaga is adjuvánsokat tartalmaz. Ha a kombinációs növényvédő szerhez ajánlott speciális adjuváns, akkor, a növényvédő szerhez előírt mennyiségben szükséges azt is a tankkeverékhez adagolni.

AKG programban is alkalmazható

Igen

Mikrobiólógiai készítményt tartalmaz

Nem

Biotermesztésben használható

Igen

Tárolhatóság

3 év

Munkaegészségügyi várakozási idő

0 nap

Méhveszélyesség

-

Tűzveszélyesség

-

Vízi szervezetekre való veszélyesség

-Kapcsolódó technológiák

Szamóca
Paprika
Paradicsom
Uborka
Fejes káposzta